دکوراسیون

تاثیر دکوراسیون داخلی بر روان افراد

دکوراسیون داخلی مانند هنرهای دیگر ، دارای سبک و سیاق و اصولی است که براساس سلیقه ها و نیازهای هر فرد ، دستخوش تغییر می باشد . دکوراسیون یک فضا، حاصل در کنار قرار گرفتن عناصر متعددی است ،که تاثیر فیزیکی و روحی خاصی را بر روی افراد میگذارد و افراد واکنشهای متفاوتی نسبت به دکوراسیون ها مختلف از خود نشان می دهند، که موجب بهبود بخشیدن عملکرد فیزیکی و روانی فضا برای راحت سازی زندگی در آن است از این روطرح های دکوراسیون و مبلمان باید به گونه ای طراحی شوند که منطبق با خواسته های درونی انسان باشد، هدف اصلی ازانجام دکوراسیون ، بالابردن کارای و زیبا سازی فضا و هماهنگی آن با احساسات درونی انسان می باشد.در چیدمان یک مکان ابتدا باید اصول اولیه یعنی توجه به کاربرد فضا و روانشناسی، موقعیت فضا، شناخت سبک متداول در چیدمان، روانشناسی رنگ، محل قرارگیری، شناخت کادر ( دیوار )، شناخت ارگونومی و تأثیر نور را مدنظرقرارداد.

سوالاتی که در این مبحث به آن پاسخ داده خواهد شد :

1-در طراحی دکوراسیون داخلی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

2- دکوراسیون داخلی چه تاثیری بروی روان و آسایش میگذارد؟

دکوراسیون داخلی ( Interior decoration ) که به عنوان یک حرفه ، یک هنر و یک صنعت در دنیا شناخته شده است، بهینه سازی فضاهای داخلی ساختمان به منظور انجام فعالیت های روزمره یعنی زندکی و کار است و درهمه عناصر اعم از عواطف و احساسات مخاطبان ،موقعیت مادی انها و شیوه زندگی شان بر طراحی دکوراسیون یک فضا تاثیر میگذارد. دکوراسیون باتوجه به خصوصیات فردی ، و نهایتا خصوصیات خانوادگی شکل میگیرد . ( خانوادگی منظور اجتماعی از افراد است که در یک فضا با یکدیگر مدتی را میگذرانند . مثل خانواده محیط کار مدرسه دانشگاه و…)

امروزه تمامی مخاطبین در پی آسایش واقعی اند اگر نه در هیچ جای دیگر، حداقل در خانه باید محقق شود. هر بنای با توجه به کاربرد و خصوصیات روانی افرادی که از ان بنا استفاده میکنند طراحی و دکور می شود،که امروزه اهمیت دادن به طراحی و دکوراسیون داخلی متناسب با فضای منزل و محیط کار تاثیر بسزایی در افزایش بهره وری و ایجاد حس آرامش دارد. و این امریست انکار ناپذیر،که میتوان میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را با راهکارهای طراحی دکوراسیون مناسب تشدید کرد.

دکوراسیون داخلی عبارت است از: هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن( 1_ رنگها، 2_ نورها ، 3_ مبلمان و 4_اکسسوری ) در یک فضا به صورت هنرمندانه است.

رنگ: 

یکی از مهمترین نقش در طراحی و دکوراسیون داخلی، بر عهده رنگ ها می باشد. رنگها دارای معنی و منعکس کننده نوع احساس ما هستند. رنگ ها دارای نیروی خاصی هستند و هر یک از طیف ها یک احساس عمیق را در محیط القا می کنند . میتوانند به شیوه های مختلف تاثیر اتی بنیادین در زندگی ما برجای گذارند .رنگ منبع مهمی از انرژی در جهت فزونی سلامت و نشاط روح و روان در انسان ها به شمار می روند به همین دلیل لازم است زبان و معنای رنگها را بدانیم تا بدرستی از آنها استفاده کنیم .

از الگوهای زیر درچیدمان هماهنگ می توان استفاده کرد :

الگوی تک رنگ: در این الگو می توان از یک رنگ برای چیدمان محیط بهره برد.

شیوه کنتراست : در این روش با استفاده از دو رنگ متضاد نظیر آبی و نارنجی می توان فضایی دلخواه ایجاد کرد.

الگوی مشابه : در این روش اگر رنگ زرد را انتخاب می کنید، می توانید برای تکمیل از رنگ های نارنجی بهره بگیرید.

استفاده از رنگ های گوناگون : این شیوه گرچه الگویی رایج است، اما باید توجه داشت در این روش، هماهنگی رنگ ها دقیق صورت بگیرد تا از نظر زیباشناسی چشم نواز باشد.

« اثرات روانی رنگ ها در دکوراسیون داخلی »

 

قرمز :

یکی از رنگ هایی است که اکثر افراد ارتباط قوی با آن برقرار می کنند و واکنش شدیدتری نسبت به آن نشان می دهند.
احساساتی نظیر قدرت، رشادت، تخطی، بر انگیختگی جنسی و هیجان به آن نسبت داده می شود . این رنگ مناسب فضا هایی است که در انها فعالیت های جسمانی زیادی صورت می گیرد می توان در اشپزخانه ، اتاق هایی مخصوص بازی ، سالن های اجتماعات برای ایجاد سایه روشن از درجات تیره قرمز استفاده کرد این کار نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت این رنگ برای فضایی که لازم است دور از هیجان باشند . (اتاق انتظار پزشکان،اتاق انتظار مناسب نیست)

 

زرد:

رنگ خوشحالی، شادی، خرسندی، و سعادتمندی است. مردم اصولاً با مشاهده این رنگ اشتیاق، وجد و سرور، انرژی، خوش بینی، نیک اندیشی، و شور را تجربه می کنند . به کار بردن درجات تند وپر رنگ زرد را در اتاق های مطالعه توصیه نمی شود،ترکیب سایه روشن های لیمویی،کرم،پرتقالی نیز فضا را زیبا و شیک می کند درجات کم رنگ تر زرد، رنگ های مناسبی برای دیوار ها هستند.
این رنک برای فضاهای که برای استراحت هستند مناسب نیست.

 

سبز:

آرامش بخش است و تنش را برطرف می کند ، تداعی گر طبیعت است.رنگ سبزغالبا به منظور کمک به رفع بحران های روحی مورد استفاده قرار میگیرد این رنگ برای اتاق های کودکان و اتاق های بیماران در بیمارستان یا اتاق عمل رنگ مفیدی است رنگ سبز با درجات تیره تر)امیخته با سیاه(می توانند باعث کوچک نمایی مکان های وسیع گردند.

 

آبی:

آبی اصولاً با احساساتی نظیراعتماد، اطمینان، صداقت، وفاداری، منطق، آرامش، سکون و سکوت، و توجه و تمرکز همراه است. باید توجه داشت که برخی از ترکیبات رنگ آبی اثرات پویاتر و پرتحرک تری دارند و برخی از آنها سردتر و دور از دسترس می نمایند .رنگ ابی به دلیل ایجاد ارامش در اتاق خواب به کار می رود ولی امکان دارد کودکان درون گرا کند و دچار افسردگی شوند.
ابی برای کاهش درد و تسکین بیمار مناسب است.
ابی نیز برای محیط هایی که پذیرای فعالیت های جسمانی زیادی هستند رنک مناسبی نیست،این رنگ موجب وسیع تر جلوه کردن مکان می گردد و می توان از ان برای دلبازتر کردن فضاهای محصور وبسته استفاده کرد و امیخته شدن ان با سیاه خصوصا در حد وسیع می تواند منجر به بروز تنبلی گردد.

 

بنفش:

عموماً حد تعادلی میان انرژی و هیجان قرمز و آرامش و سکون آبی ایجاد می کند. در روانپزشکی بخاطر اثرات ارام بخش ان برای درمان کسانی که از ترس و وسواسه رنج می برند استفاده می شود،بنفش به تعادل فکری انسان کمک می کند و حساسیت و دلسوزی را گسترش می دهد بنفش امیخته با سفید مناسب اتاق خواب و اتاق مطالعه است.

 

نارنجی:

این رنگ از ترکیب دو رنگ قرمز و زرد به دست می اید به همین دلیل دارای ویژگی های اقتدار رنگ قرمز و ملایمت رنگ زرد است از رنگ نارنج برای اتاق ناهار خوری،اشپزخانه )که موجب افزایش اشتها میشود( ،اتاق نشیمن وسالنهای ورودی استفاده می شود،نارنجی برای هر مکانی که عده ای به منظور شرکت در مجمعی خاص با لذت بردن از اوقات خود،در ان جمع می شوند رنگ فوق العاده ای است.ولی وقتی که در اتاق خواب استفاده میشود ممکن است شخص بیدار نگه دارد ،این رنگ موجب کوچکتر به نظر رسیدن فضا میشود.

 

سفید:

القا کننده ی ارامش و صفاست و یکی از کاربردیترین رنگ در طراحی دکوراسیون است سفید قابل ترکیب با همه رنگها است و فضا را بزرگتر و روشنتر نشان می دهد، رنگ سفیید محیط های گرم را سرد و محیط های سرد را درخشان می کند.با این وجود باید در قضاهای شمالی با احتیاط از ان استفاده کرد، زیرا در چنین محیط هایی، گریز از سفید،جذابیت بیشتری ایجاد می کند.
سفید برای فضاهای کوچک و کم نور مناسب است.ترکیب این رنگ با رنگ های سیر موجب ایجاد خطاهای بصری میشود.

 

سیاه:

رنگ سیاه می تواند حالتی پیچیده و در عین حال باشکوه به طراحی داخلی بدهد. جذب نوریکی از ویژگی های طبیعی این رنگ به شمار می رود،سیاه دارای انرژی غلیظ و سنگینی است،به همین دلیل پیشنهاد می شود تنها از مقدار محدودی از ان استفاده شود، رنگ امیزی سقف با رنگ زیاد به هیچ وجه توصیه نمی شود.

نور

نور انرژی تابشی است و بطور یکسان در همه جهات تابیده شده و پس از ساطع شدن از منبع خود در سطح گسترده منتشر می شود، زیبایی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنایی است وگرنه در تاریکی ، زیبایی مفهمومی ندارد. بازتاب نوری که از جسم به چشم ما می رسد باعث می شود که ما بتوانیم آن را ببینیم. درطراحی دکوراسیون داخلی ، نور در کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار ، نظم فضایی ، مصالح ، رنگ و… مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند، نور ،موجب پویایی و سرزندگی فضا در دکوراسیون داخلی است . در دکوراسیون داخلی بدون نور ، هیچ فرم ، رنگ یا بافتی وجود ندارد
. وظیفه نور ، روشن کردن فضا و فرم طراحی داخلی است و این امکان زندگی ، حرکت و فعالیت را برای استفاده کننده را فراهم میکند .
در طراحی داخلی و انجام دکوراسیون داخلی ، سعی می شود از نور طبیعی روز بهترین استفاده ممکن به عمل آید و از نور مصنوعی، به عنوان مکمل در ساعات دیگر شبانه روز استفاده شود . نورپردازی فضا در دکوراسیون داخلی با توجه به ویژگی های معماری فضا ، نیاز استفاده کننده و ایجاد کیفیات بصری مناسب ، در فضا انجام می گیرد . اجسام نورانی و روشن ، به طور طبیعی توجه ما را به خود جلب می کنند، و این اصل کاربرد زیادی در نورپردازی فضاها دارد و از این طریق عناصر و بخش های مهم فضا مورد تاکید قرار می گیرند .

معماران ایرانی از دیرباز به تاثیرات حسی نور و شاعرانگی نهفته در ان واقف بودند و در طراحی های بی نظیر خود گاه برای تشدید این زیبای خیره کننده از اینه ها نیز کمک گرفتند.مناسب ترین زمان برای اماده کردن الگو نورپردازی اغاز به طراحی نور،تصمیم گیری درباره ی چیدمان مبلمان و تابلوها است.
در یک تقسیم بندی کلی نور خورشید را نور طبیعی و نور حاصل از نورپردازی های دیگر را نور مصنوعی می نامیم.

 

نور طبیعی:

نور طبیعی به دلیل ویژگی ها و خصوصیات منحصربفرد با نورهای مصنوعی قابل مقایسه نیست یا جایگزینی برای آن پیدا نمیشود .
در نورپردازی طبیعی تنها یک وسیله نورزا وجود دارد که آن هم خورشید است ،همان طور که می دانیم، نور یکی از منابع مهم و حیاتی در طبیعت است. در ساختمان سازی نیز، نور عنصری اساسی و بنیادین در دکوراسیون داخلی به شمار می آید. نور منبعی است که قدرت بصری ما را از اطراف بالا می برد. نور خورشید یکی از منابع بهینه و شگفت انگیز برای طراحی داخلی محسوب می شود. خورشید،که این نور طبیعی نقش مهمی را در زنده کردن فضا به عهده دارد. وقتی که با نور خورشید از خواب بیدار می شوید یا تابش آن را بر روی شیشه ها می بینید در واقع سلامت روانی را تجربه می کنید .
نور طبیعی باعث روشن و بزرگتر شدن فضا می شود .
هر جهت جغرافیایی نورگیری و نورپردازی خاصی را می طلبد .

 

نور شمالی:

فضاهایی که رو به شمال هستند (در نیمکره شمالی) نور مستقیم دریافت نمی کنند. نور پراکنده بدون سایه یا انعکاس ایجاد می شود که برای کار کردن و نقاشی کردن و تماشای تلویزیون در کارگاه های نقاشی و دفتر کار مناسب است .به منظور به دست آوردن حداکثر مقدار ممکن نور بدون هراس از نور مستقیم خورشید می توان از پنجره های بزرگ در جهت شمال استفاده کرد اما نور مستقیا در غذاخوری ، نشیمن و …. می توند سلب آسایش نماید . جذاب است اگر نور شمال را با نور در جهت های دیگر ترکیب کنیم. نور شمالی سرد و تمیز است اما نور جنوبی زرد رنگ و مستقیم است. در فضاهای خانگی باید پارکینگ را در شمال نقشه قرار داد و راه پله و انبارها یا هر محلی که زیاد به کار برده نمی شود. در کشورهای بسیار گرم این جهت یابی نامطلوب می شود و چون گرمای بیشتری ایجاد می کند اما برعکس در تابستان فضاهای سایه وار مطلوب تر هستند . فردی که همشیه در اتاق های رو به شمال است و تماس بسیار کمی با خورشید دارد و ممکن است احساس افسردگی و غم در او ایجاد شود.

 

نور جنوبی:

نور جنوبی بهترین نور برای فضاهای خانگی است یعنی برای اتاق نشیمن و فضاهای داخلی خانه ، از طرف دیگر به دلیل انعکاس های این نور روی شیشه ها و سطوح سیقلی در مکان مورد نظر همیشه هم نور مناسبی برای کار کردن نیست در طول ماه های سرد سال شدت گرمی نور برای فضا های جنوبی کمتر از فضا های رو به شمال است، اگر درمناطقی نورگیر اتاق بزرگتر شود آنگاه نیاز به وجود محافظت از نور مستقیم خورشید در تابستان به وجود می آید مثل یک سایبان و …

نور جنوبی سایه و انعکاس ایجاد می کند و اجازه می دهد که با حجم ها بازی شود و منظره زیبایی ایجاد می کند به همین دلیل اشیا را مقابل آن طراحی می کنند یا حتی با قرار دادن یک استخر در مقابل ایوان یا پنجره های اتاق نشیمن با استفاده از انعکاس های روی سطح اب که دائما در حرکت اند روی دیوارها و سقف مناظر دلربایی ایجاد می کنند . جدا از نتایج فیزیکی نتایج روانی این نور دارد که استفاده مناسب باعث احساس سرزندگی می شود.

 

نور شرقی:

اولین اتاقهایی که با طلوع خورشید روشن میشوند، اتاقهای رو به شرق هستند. بعد از گذشت چند ساعت از زمان طلوع، سایهای بلند و طولانی مدت بر این اتاقها سایه میافکند. بهتر است برا ی تعدیل نور شدید و خیره کننده آفتاب در زمان طلوع، در این اتاقها از تدابیری چون کرکره، آفتابگیر، پرده و … استفاده شود.

 

نور غربی:

در گرمترین ساعات روز، نور خورشید به این اتاقها می تابد و زمانی که نور شدید است، چشم را آزار میدهد. بعد از ظهرها در این اتاقها سایه می افتد و نور خورشید ملایم تر می شود.
البته باید توجه داشت که در اقلیمهای مختلف و در طول و عرض جغرافیایی متفاوت ممکن است موارد بالا کمی تغییر کند.

 

نور مصنوعی:

نور مصنوعی به زبان ساده نوری است که از خورشید تابیده نشده و منابع دیگری عامل پدید آمدن آن هستند .
در استفاده از نورهای مصنوعی باید به مسأله مهم که رنگ است توجه کرد زیرا رنگ است که به فضا روح و جان می دهد و برای طراحی داخلی باید روان شناسی رنگ را لحاظ کرد نباید فقط بنا به سلیقه انتخاب کرد. باید با روحیه استفاده کنندگان از فضا سازگاری داشته باشد.نورهای مصنوعی ممکن است به صورت نقطه ای ، خطی و صفحه ای باشد و یا مانند لوستر و چراغ های آویزان خود به صورت حجمی روشن با عناصر دیگر فضا ترکیب شوند.

نورپردازی فضا ، به سه روش انجام می پذیرد :

نورپردازی و روشنایی عمومی ، روشنایی موضعی و روشنایی متمرکز

 

« نورپردازی در فضاهای مسکونی »

نورپردازی نشیمن:

بهتر است اتاق نشیمن طوری طراحی شود که حداکثر استفاده از نور طبیعی به ویژه در بعدازظهرها که بیشتر این فضا مورد استفاده قرار میگیرد انجام بپذیرد. بدین منظور میتوان از انواع پنجرههای دیواری و سقفی استفاده کرد . اغلب اتاقهای نشیمن به شیوه های طراحی نورپردازی مصنوعی نیاز دارند زیرا این اتاقها تنوع وسیعی از کاربردهای گوناگون را شامل میشوند. نورپردازی یک اتاق نشیمن عادی باید فضایی آرامشبخش را برای گفتوگوهای جمعی کوچک، ضیافت های جمعی که شامل خوردن و نوشیدنهای کوتاه مدت است و فعالیت های تک نفره مانند مطالعه، شنیدن موسیقی و و تماشای تلویزیون را فراهم آورد. از انواع نورپردازی موضعی برای فعالیتهایی چون مطالعه و خیاطی استفاده میشود. نور کانونی برای نورپردازی وسیع قفسه های کتاب از کف تا سقف و برای روشنایی بخشیدن به آثار منقوش واقع در دیوار به کار می رود .

نورپردازی اتاق خواب:

نورپردازی اتاق خواب باید جوابگوی کاربردهای گوناگون مانند خوابیدن، تعویض لباس، تماشای تلویزیون،نوشتن، ، خیاطی و انجام فعالیت های ورزشی باشد. در عین حال اتاق خواب اصلی باید جوابگوی نیازهای مجزای دو استفاده کننده نیز باشد. در اتاق خوابی برای انجام فعالیت های متعددی از قبیل خوابیدن، تعویض لباس، مطالعه در حالت درازکش در تخت خواب، تماشای تلویزیون، انجام کار بر روی میز، گفتوگوی صمیمانه و مطالعه در صندلی راحتی بزرگ، طراحی شده است . این اتاق بایستی برای کاربریهای متعدد نورپردازی شود . یکی از مهمترین نورها در اتاق خواب چراغهایی است که در کنار تخت خواب قرار دارد . این چراغها برای زمانی کارایی دارند که یکی از افراد میخواهد کتاب بخواند یا تلویزیون تماشا کند و دیگری میخواهد بخوابد. توصیه میشود از کلیدهای دیمر یا همان تنظی می کننده های نور در اتاق خواب استفاده شود. بهتر است کلید چراغها را در کنار در ورودی اتاق قرار گیرد تا به هنگام وارد شدن و همین طور خارج شدن از اتاق بتوان چراغها را روشن و خاموش کرد. الزام است کلید چراغها علاوه بر کنار در، کنار تخت خواب هم باشند. بدین ترتیب نیازی به خروج از تخت خواب برای خاموش کردن چراغها نیست .

نورپردازی اتاق خواب کودکان:

اتاق کودکان بر خالف اتاق پدر و مادر فقط اتاق خواب و محل استراحت نیست بلکه محل بازی و انجام تکالیف درسی نیز میباشد .
روشنایی فضاها با نور طبیعی و شفاف اثر مثبتی بر کودکان دارند. به عبارت دیگر اتاق های تاریک با نور مصنوعی و نامناسب اثر نامطلوب در پی خواهند داشت. از این رو نحوه و میزان روشنایی در اتاق کودک اهمیت زیادی داشته و تأثیر مهمی در ایجاد شرایط مطلوب برای مطالعه و آرامش و تمرکزشان دارد . برای تأمین نور مصنوعی در اتاق کودکان شیوههای مختلفی از جمله استفاده از چراغهای گوناگون با نقشهای رنگی و جذاب وجود دارد. برای اتاق کودکان میتوان از کلیدهای دیمر استفاده کرد.
این کار میتواند فضای اتاق را طوری تنظیم کند که در زمان استراحت آنها احساس خواب آلودگی کرده و راحتتر و زودتر به خواب بروند. در این فضا برای انجام تکالیف و مطالعه نور موضعی بسیار سودمند خواهد بود.

نورپردازی آشپزخانه:

در آشپزخانه های امروزی قسمت اعظم کار در آشپزخانه بر روی پیشخوان، سطح کابینت ها در کنار اجاق گاز و یا شیر آب و سینک ظرفشویی انجام میشود . در ضمن این فعالیت ها افراد را در معرض خطراتی چون کار با ابزارهای برنده و تیز و مایعات جوشان قرار می دهند . برای پرهیز از ایجاد این گونه خطرات استفاده از یک منبع عمومی در آن توصیه میشود. نور چراغهای سقفی از وسط آشپزخانه برای انجام این فعالیعت ها کافی نیست زیرا اغلب افراد پشت به منبع نور و در سایه خود مشغول به کار هستند. توصیه میشود در بخشهایی از آشپزخانه که محل انجام کار است، مانند سطح روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینت ها ( برای آمادهسازی وسایل آشپزی و مواد غذایی ) از نورهای موضعی استفاده شود. وظیفه دیگر این نورپردازی ها ایجاد دید کافی برای دسترسی به کابینت های زیر پیشخوان میباشد. به دلیل اینکه یخجال و اجاق های گاز معمولا یکچشمه نور در داخل خود دارند، وظایف نورپردازی مرتبط با انها چندان نگران کننده نیست. همچنین در بسیاری از آشپزخانه ها بعضی از کابینت ها با درهای شیشه ای و به صورت ویترین ساخته شده اند و از آنها برای نمایش ظروف زیبا و تزیینی استفاده میشود. این کابینت ها نیز نیاز به نورپردازی کانونی دارند . نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه هایی که هواکش یا هود دارد در بالای اجاق گاز می باشد و به راحتی توسط چراغ هواکش تأمین میشود. همچنین بالای سینک ظرفشویی به یک
چراغ نیاز است تا هنگام شب نور کافی برای شستوشوی ظروف و مواد غذایی فراهم شود .ترجیحا هر یک از این چراغ ها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در موقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند. ترجیحا در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.

نورپردازی اتاق غذاخوری:

اولین و مهمترین وظیفه نورپردازی اتاق غذاخوری تأمین نور کافی برای روشنایی بخشیدن به میز ناهارخوری به میزانی است که افراد نشسته به دور آن هم غذای خود و هم چهره افراد دیگر را به خوبی ببینند . به منظور جلوگیری از احساس کم نوری و ایجاد فضاهای خالی در اطراف میز باید پیرامون اتاق با نور عمومی روشن شود . از آنجایی که حال و هوای محیط اتاق ناهارخوری اهمیت بسیاری دارد همه نورافشان ها باید به وسیله کلیدهای کم نورکننده کنترل شوند تا تنوع زیادی از ترکیبات نورپردازی را برای ایجاد حس خوشایند در هر وضعیتی به وجود آورند .

حمام و سرویس های بهداشتی:

نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است و به سادگی با نصب چراغ های سقفی قابل اجرا است. در حمام و دستشویی علاوه بر چراغ های سقفی که برای تأمین روشنایی محیط مورد استفاده قرار می گیرند نصب یک چراغ دیواری در بالای آینه نیز ضروری است اما توجه داشته باشید که برای این منظور از چراغ های فلوئورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغ ها موجب تغییر برخی از رنگ ها شده و تصویر شما را با رنگ های غیرواقعی در آینه منعکس می کنند.

مبلمان:

مبلمان بخشی از عناصر طراحی محسوب می شوند که واسطه بین معماری و افراد است.انها انتقالی را در فرم و مقایس میان فضا داخلی و افراد ایجاد کرده اند.
مبلمان با فراهم کردن محیطی راحت و مناسب فضاهای داخلی را برای انجام وظایف و فعالیت هایی که مسئول اجرای انها هستیم،قابل سکونت می سازند.
مبلمان تاثیر زیادی بر دکوراسیون خانه دارد که علاوه بر زیبایی باید دارای عملکردی متناسب با فضایی که در ان قرار می گیرند را داشته باشد لذا نحوه چیدن مبلمان بدون شک به اندازه ظاهر آن ، در حفظ زیبایی محیط مؤثر است . علاوه بر این چیدمان بهینه مبلمان سبب می گردد تا از فضای مورد نظر به اندازه کافی بهره ببرید.در چیدمان باید چند نکته را مد نظر قرار داد.

 

عملکرد:

در ابتدا می بایست تعیین کنید چه تعداد قرار است از این اتاق استفاده کنند و این افراد به چه دلیلی در این اتاق دور یکدیگر جمع می شوند. به طور مثال اگر فضای شما مربوط به یک اتاق انتظار باشد ، لذا نیازی نیست که افراد حتماً روبه روی یکدیگر قرار بگیرند ! در مثالی دیگر اگر فضای شما صمیمی باشد ، به طور مثال اتاق پذیرایی در منزل ، لذا بهتر است مبلمان روبه روی یکدیگر و حالتی گرد چیدمان یابند .

 

تعیین نقطه ی کانونی فضا:

منظور از نقطه ی کانونی ، مهم ترین و محوری ترین نقطه ی فضا می باشد . به طور مثال تلویزیون ، درب ورودی ، بوفه ، بخاری ، شومینه و یا پنجره ی رو به یک منظره ی زیبا می تواند نقطه ی کانونی باشد . بدیهی است در اکثر منازل ، تلویزیون نقطه ی مرکزی اتاق پذیرایی می باشد . البته در چیدمان توجه به یک نکته بسیار ضروری است و این که چگونگی نقطه مرکزی را نیز در نظر بگیرید . به طور مثال چنانچه نقطه ی کانونی تلویزیون باشد باید فواصل استاندارد تا آن جهت محافظت از چشم و یا اگر نقطه ی مرکزی شومینه یا بخاری است ، باید گرمایش ناشی از آن را در نظر بگیرید .

 

ایجاد تنوع:

تا حد امکان از قرار دادن مبل های هم اندازه در کنار یکدیگر خود داری کنید . به بیان دیگر در قرار دادن مبل ها تنوع کافی ایجاد کرده و به طور مثال یک مبل بزرگ را در برابر یک مبل کوچک و متوسط قرار دهید.

 

فضای صمیمی یا رسمی:

چنانچه قصد ایجاد فضایی صمیمی و غیر رسمی دارید بهتر است از ترکیب نا متقارن استفاده کنید و به طور عکس چیدمان متقارن .مناسب فضای رسمی مانند اتاق کار می باشد.

 

فاصله مبل ها از یکدیگر:

فاصله ی مبل ها از یکدیگر از یک سو به اندازه ی اتاق و از سوی دیگر به چگونگی ارتباط میان افراد بستگی دارد ؛ لذا اندازه ی مبل ها را به حدی زیاد نکنید که افراد در صحبت با یکدیگر دچار مشکل شوند و از سوی دیگر آنقدر نزدیک نکنید که افراد احساس ناراحتی کنند.

 

تقابل منحنی و خط راست:

همیشه تقابل و تطابق منحنی و خط صاف امری چشم نواز می باشد . لذا اگر مبلتان صاف و تخت است از چیدمان منحنی و به طور عکس ، چنانچه مبلتان انحنا دارد ، به گونه ای چیدمان کنید که زاویه دار به چشم بیاید .

 

راحتی در استفاده:

بدون شک یک چیدمان زیبا اما غیر قابل دسترس به هیچ وجه ارزش ندارد . فواصل مبل تا میز های رو به روی آن را همیشه به نحوی انتخاب کنید که نشستن بر روی آن ها برای افراد ایجاد مزاحمت نکند . همچنین برخی مواقع لازم است که افراد از پشت مبل حرکت کنند و یا مبل را برای نشستن کمی به عقب ببرند ، که در این صورت حتماً می بایست فضای کافی در پشت آن در نظر گرفت.

اکسسوری

یکی از عوامل کامل کننده دکوراسیون داخلی اکسسوری است اکسسوری ها نقش کلیدی در دکوراسیون داخلی خانه ایفا می کنند. استفاده از اکسسوری ها و لوازم تزئینی کوچک که امروزه شیوه ای پرطرفداربرای تغییر حس و حال دکوراسیون منزل به شمار می روند. اکسسوری ها نمی توانند به صورت مشخص برای یک مکان خاص طراحی شوند اما برخی از اکسسوری ها در تمامی فضاهای خانه می توانند به کار برده شوند . انتخاب نوع اکسسوری وتعیین محل نصب وقرار گیری ان موضوعی است که از اهمیت خاصی برخوردار است ، انتخاب وچیدمان صحیح می تواند محیط دکوراسیون را چشمگیر نموده و نهایت زیبایی را در حد توان محیط خلق نماید . سعی کنید عناصری را که استفاده می نمایید هنری بوده وازلحاظ رنگ واندازه و حجم وجنس با محیط تناسب داشته باشد . انضباط در اجزاء وچیدمان اکسسوری یک امر ضروری است.ممکن است یک وسیله حامل بار اکسسوری بسیار زیبا و هنری باشد.ولی با مجموعه شما هیچ تناسبی نداشته باشد.این موضوع بیانگر ان است که هر شیء هنری وزیبا لزوما نمی تواند مکمل دکوراسیون خانه شما باشد. اشیاء و لوازم اضافه در منزل زمانی مکمل وزیبابخش خواهند بود که در حد کافی باشند وافزون از حد بودن، ان مجموعه را شلوغ جلوه داده و از هدف دور می سازد … انتخاب مناسب عناصرهنری و زیبا وقراردادن آن درمحل مناسب ،مهمترین مرحله در تکمیل دکوراسیون داخلی است .

قاب عکس و دیوارخاطرات:

مجموعه ای از عکس های خانوادگی شما می تواند بر روی دیوار و یا روی میز کلاسیک در کنار دیگر مبلمانتان قرار بگیرد. این قاب ها یادآور خاطرات خوب زندگی شما هستند و می توانند به دکوراسیون اتاق شما هویت ببخشند.

چراغ های رومیزی:

استفاده از چراغ های روشنایی که کارکرد نورپردازی نقطه ای و کاربردی در خانه شما دارند می تواند ایده مناسبی برای تغییر دکوراسیون داخلی خانه شما باشد. این چراغ ها به طرز شگفت انگیزی زیبا و خوشایند جلوه می کنند.

اشیا قدیمی:

وسایل قدیمی که در انبارهای خانه شما مدت ها مانده اند می توانند اکسسوری و عنصری مسحور کننده در دکوراسیون داخلی خانه شما باشند.این وسایل با تعمیراتی جزئی می توانند ارزش واقعی خود را دوباره به دست بیاورند.

عناصری از دل طبیعت:

برخی از عناصر طبیعی همانند صدف ها، سنگ های زیبا، شاخه های درخت، میوه های کاج و … را می توانید از دل طبیعت به خانه خود بیاورید. انرژی این اجسام طبیعی، تاثیر و درخشش چشمگیری در دکوراسون فضاهای مختلف خانه شما خواهد داشت.

عناصر شیشه ای:

اکسسوری های شیشه ای و یا کریستالی از جمله عناصری هستند که تاثیر و درخشش چشمگیری در دکوراسیون داخلی ایجاد میکنند. گوی های شیشه ای و یا مجسمه ها و اشیا کریستالی قدیمی تکمیل کننده طراحی داخلی خانه شما هستند.

نتیجه گیری کلی این است که دکوراسیون داخلی زندگی همه آحاد جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و تأثیرات آن در زندگی به وضوح قابل مشاهده است، دکوراسیون داخلی طبق قوانین و اصول چیدمانی دارد که در واقع با رعایت این اصول و قوانین عملکرد فیزیکی و روانی افراد
استفاده کنند را افزایش می دهد اما به علت عدم تخصص و یا شلوغی و عدم اطلاع از نورپردازی صحیح ورنگ امیزی و عدم چیدمان صحیح ، خانه را به محیطی کسل کننده تبدیل می شود ، بر این اساس روانشناسان علوم رفتاری به این نتیجه رسیده اند که دکوراسیون و طراحی داخلی خانه می تواند بسیاری از مشکلات رفتاری افراد را حل کند و به بهبود روحیه آنها کمک نماید.به بیان دیگر فضای داخلی می تواند منبع تمام نشدنی نشاط و آرامش باشد به شرط اینکه بعضی از جزئیات ظریف که بسیار موثر هم رعایت شود.که بطور کلی تاثیر طراحی داخلی به دو صورت است. یکی تاثیر طراحی بر خود فضای مورد طراحی و دیگری تاثیر طراحی فضا روی افراد است.

5 نظر در “تاثیر دکوراسیون داخلی بر روان افراد

  1. حمید گفت:

    تا به حال از این بعد به قضیه نگاه نکره بودم . بسیار مطلب جالب و جدیدی بود . تشکر

  2. erotik گفت:

    Best wishes. Aaren Reggis Sela

  3. sikis izle گفت:

    Congratulations you must be feeling very happy and relieved to be moving on now. Georgeanna Jacques Trabue

  4. sikis izle گفت:

    There is certainly a great deal to know about this subject. I really like all of the points you have made. Andeee Carlos Pryce

  5. erotik گفت:

    This piece of writing offers clear idea for the new users of blogging, that truly how to do blogging and site-building. Salaidh Ferrel Maire

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *